ASOCIATIEI “ASINED&NAIART” Targu Mures a primit azi 08.05.2015 personalitatea juridica la Judecatoria Targu Mures furnizor de formare profesionala a adultilor va începe din luna martie 2016 Cursuri de Formator acreditat ANC .

Centru de Formare Profesionala ASINED&NAIART- Targu Mures coordonat direct de Asociatiei ASINED&NAIART Târgu Mures.

Cursul de Formator (perfectionare) a fost autorizat în data de - 2016-2020 de ANC prin furnizorul de formare profesionala Asociatia ASINED&NAIART Târgu Mures

VA ASTEPTAM la Cursul de Formator (perfectionare).

Inscrierile continua si in luna februarie- mai 2019 la Cursul de Formator (perfectionare) la sediul Centru de Formare Profesionala ASINED&NAIART Targu Mures strada. LIVIU REBREANU nr.1.sp.2. E-mail: a_asociatia@yahoo.com, Telefon: 0753402500 , Rus Traian Daniel furnizori formare.

sâmbătă, 7 februarie 2015





   In luna Iunie  2015 la Targu Mures incepe  CURS DE FORMARE PROFESIONALA A ADULTILOR ( FORMATORI ) Acreditat de ANC cod COR 242401. In urma evaluarii, se acorda Certificatul de absolvire care este emis de către furnizorul de formare cu recunoastere nationala si internationala cu antetul Ministrerului Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. !



Inscrierile si depunerea dosarelor candidatilor pentru cursul de formator au inceput, locatia va fi anutata pe facebook, si blogul nostruhttp://cursformareprofesionalaaadulti.blogspot.ro/2015_02_0…
03 iunie 2015. Va asteptam cu drag ! Persoana de contact coordonator Mera Daniela tel. 0751368662.

  Centrul de formare functioneaza in cadrul Asociatiei " ASINED NAIART" Tirgu-Mures , incepand cu data obtinerii personlitatii juridice in 2015, in baza viitorelor parteneriate incheiate cu Inspectoratul Scolar Judetean Mures si alte ONG-uri care au centre de formare profesionala a adultilor .



CINE SUNTEM NOI?

    Asociatia” ASINED&NAIART ”Targu Mures a fost infiinata in 2015 si va obtine personalitate juridica ca un ONG fondat de Rus Traian Daniel,Mera Daniela si Rus Elena G  echipa experimentata in toate domeiile la curs  formatori cu prof, lectori, persone care sustin in a crea un centru de training născut din pasiunea pentru dezvoltare personală, pentru comunicare, pentru evoluție profesională. Punem accent pe învățarea experiențială, interactivă, cu metode moderne, având la bază o foarte bună comunicare. Pentru noi, obiectivele voastre sunt misiunea noastră!

Despre noi

 - Suntem un centru de formare profesională, autorizat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţei Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
- Acest centru a fost creat din necesitatea angajaţilor, în special a unor categorii profesionale de a avea o cât mai bună şi aprofundată pregătire profesională, deoarece organizaţiile de instruire profesională existente nu au răspuns tuturor exigenţelor. În procesul de pregătire, utilizăm mijloace şi metode moderne de pregătire: prezentări, dezbateri, discuţii active, exemplificări şi studii de caz. Bineînţeles că pentru a experimenta, trebuie înainte de toate, să vă însuşiţi cunoştinţele şi "secretele" meseriei.
- Parcurgerea cursurilor şi respectarea indicaţiilor profesorului îndrumător, vă vor permite ca în cel mai scurt timp, să obţineţi performanţe semnificative!
- Prin specialiştii noştrii dorim să asigurăm un nivel de pregătire teoretică şi practică pentru cursanţi de cel mai înalt nivel, astfel încât absolvirea cursurilor organizate de către firma noastră să reprezinte o garanţie pentru angajatorii acestora. Cursurile au un pronunţat caracter practic-aplicativ.

Misiune

Avem ca scop:

 - dezvoltarea resurselor umane, creşterea competitivităţii pe piaţa muncii, promovarea educaţiei iniţiale, formarea continuă a adulţilor, dezvoltara regională şi promovarea principiilor economice şi sociale europene;
-  să inspirăm oamenii din Romania să contribuie alături de noi la transformarea societăţii în beneficiul generaţiilor de azi şi viitoare prin propria lor dezvoltare personală şi profesională;
-  creşterea competitivităţii firmelor româneşti în cadrul economiei de piaţă;
-  aprecierea gradului de profesionalism al organizaţiilor publice şi private generat de o cât mai bună pregătire profesională a salariaţilor, calităţii produselor şi serviciilor prestate de fiecare entitate publică sau privată care a fost supusă unui program de instruire profesională.

CURS DE FORMARE PROFESIONALA A ADULTILOR
    Programul propus se încadrează ca tematică în cerinţele actuale ale Uniunii Europene în domeniul asigurării calităţii în Educaţie şi Formare Profesională.
    Cursul FORMARE PROFESIONALA A ADULTILOR se adreseaza profesorilor, managerilor si trainerilor, sau altor persone interesate care doresc sa se califice in anumite domenii de activitate din companiile private precum si functionarilor publici responsabili de instruire.
     Este sustinut si implementat de formatori experimentati, formati in centrele universitare traditionale sau in cadrul ONG-urilor interesate.
     Participand la un astfel de curs iti vei pune in valoare calitatile, vei invata metode de instruire pe care le vei utiliza cu usurinta in cursurile tale, cum abordezi cursantii mai dificili si iti vei insusi metode eficiente de evaluare a trainingului.

Cursul de Formator va prezinta caracteristicile procesului de invatare, metode si tehnici utilizate in educatia adultilor, metode de proiectare, organizare si evaluare a programelor de formare. De asemenea, cursul pune accent pe evidentierea modalitatilor de mentinere a calitatii programelor de formare si instruire.


Metodologie
     Cursul este bazat pe educatie non-formala, dinamic, interactiv, axat pe optimizarea cunostintelor, dezvoltarea abilitatilor si formarea atitudinilor, utilizand stiinte comportamentale folosite in educatia adultilor si aplicate prin metoda experientiala, si anume:
    Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor
Promovarea unei atmosfere de colaborare
Ajutarea participantilor sa stabileasca legaturi intre sesiunea de formare si situatii din viata de zi cu zi
    Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane de care ar putea avea nevoie
    Participanţii sunt puşi în postura de a supraveghea procesul şi de a descrie cele observate.
Simularea practică a situaţiilor ce pot apărea şi cărora participantul învaţă să le facă faţă, încă înainte de a se confrunta cu ele în realitate
Reacţii individuale şi de grup la întrebarea: "Cum ai putea folosi cele învăţate pentru a fi mai eficient în cadrul activităţii tale specifice"
    Revizuirea informaţiilor generate în decursul sesiunilor de formare şi analizarea concluziilor pentru a reflecta noi perspective, planuri şi comportamente


1 MANAGEMENT SI FACTORI DECIZIONALI
2 RESURSE UMANE
3 TEHNIC-ENERGETIC
4 CALITATE / MEDIU / SECURITATEA MUNCII / PSI
5 IT
6 GESTIUNE SI ANALIZA FINANCIARA
7 MARKETING, RELATII PUBLICE SI COMUNICARE
8 SOCIOLOGIE / PSIHOLOGIE
9 LIMBI STRAINE
10 EDUCATIE
11 DIVERSE
CURS DE FORMARE PROFESIONALA A ADULTILOR Acreditat de ANC
Durata: (80 ore) teorie si practica(program flexibil la cerere).
Locatie:municipiul Targu Mures si Judetul Mures

 Grup tinta: persoane interesate sa dobandeasca calitatea de formator, precum si tehnicile de pedagogie. Cursul se adreseaza atat persoanelor care si-au dobandit competentele de formator pe cai informale si doresc sa si le certifice oficial cat si persoanelor care doresc sa devina formatori.


BENEFICIILE CURSANTILOR

  • Vor şti să identifice nevoile de instruire;
  • Vor şti să folosească limbajul verbal, limbajul nonverbal şi paraverbal în favoarea lor;
  • Vor şti să administreze situaţii dificile de livrare (ex. grupe de cursanţi neinteresaţi de învăţare, cursanti dificili, etc);
  • Vor şti să aleagă informaţia relevantă pentru obiectivele de instruire;
  • Vor şti să construiască activităţi care să ducă la îndeplinirea obiectivelor de instruire;
  • Vor şti să faciliteze învăţarea pe parcursul şi după finalul programului de prezentare/instruire;
  • Vor şti să evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
  • Vor şti să facă rapoarte de instruire relevante pentru o companie;
  • Vor şti să organizeze programele de prezentare/instruire.
  • Vor experimenta intr-un cadru safe.
  • Vor avea posibilitatea de a sustine primele traininguri alaturi de Asociatia” ASINED&NAIART ”Targu Mures

UNITATI DE COMPETENTA:

1.    PREGĂTIREA FORMĂRII;
2.    REALIZAREA ACTIVITĂŢILOR DE FORMARE;
3.    EVALUAREA PARTICIPANŢILOR LA FORMARE;
4.    APLICAREA METODELOR ŞI TEHNICILOR SPECIALE DE FORMARE;
5.    MARKETING-UL FORMĂRII;
6.    PROIECTAREA PROGRAMELOR DE FORMARE;
7.    ORGANIZAREA PROGRAMELOR ŞI A STAGIILOR DE FORMARE;
8.    EVALUAREA, REVIZUIREA ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII PROGRAMELOR
 ŞI A STAGIILOR DE FORMARE.

      Pe parcurs, cursantii se vor implica in activitati specific si vor lucra diferite teme utile activitatii de formare. In final, fiecare participant va sustine propriul sau curs in fata colegilor si va primi feed-back profesionist.



Obiective:
Insusirea diferitelor tehnici de formare si adaptibilitatea acestora in functie de grupul tinta;
Promovarea programelor de imbunatatire a calitatii in domeniul formarii profesionale;
Identificarea nevoilor de formare, autorizarea dosarelor la CNFPA si promovarea programelor.

Modalitati de inscriere 


Cursurile vor incepe cand sunt cel putin 6 persoane inscrise 
       Va puteti inscrie la acest curs trimitand formularul de inscriere pe e-mailul : cursformareprofesionalaaadulti@gmail.comla sau accesand pagina de Blogul  http://cursformareprofesionalaaadulti.blogspot.ro/(cei interesati!) .
In cazul in care alegeti sa va inscrieti online trebuie sa stiti ca pentru finalizarea inscrierii sunati la numerele de telefon afisate.
    Alte  informatii legate de organizarea cursurilor de formare profesionala a adutilor sunati la telefoanle  0753402500 , 0757434886 

Acte necesare la inscriere  pentru dosar : 

1. - FORMULAR INSCRIERE CURS FORMATOR  

2.- curriculum vitae

3.- Carte Identitate COPIE XEROX (in termenul de valabilitate)

4. - Certificat de Nastere COPIE XEROX

5. - Certificat de casatorie COPIE XEROX (daca este cazul 
       numai pentru doamnele/domnii care si-au schimbat numele in urma casatoriei), 

6. - Ultimul act de studii ORIGINAL + COPIE XEROX, certificate de calificare daca este cazul . 

7. - Adeverinta de la medicul de familie din care rezulta starea de sanatate a candidatului.


8. - Declaratie pe propria raspundere a cursantului privind incompatibilitatea cu persoane din conducerea furnizorului de formare profesionala( declaratia se va completa furnizor).

    - Se accepta: în funcţie de cerinţele de acces specifice fiecărui curs, se vor accepta diploma 12 clase, foaie matricola, diploma BAC, Diploma Licenta/Master, Adeverinta, etc.
* pentru persoanele care si-au schimbat numele in urma divortului sau a altor motive se solicita documente justificative, in cazul incare numele din actele de inscriere nu coincid!

INVESTITIA IN INSTRUIRE PROPRIE:
-       Taxa curs  este de 550 lei.
-    Prima rata de 200 lei se achita la incheierea contractului si depunera actelor fiecarei pesone interesate pentru curs, diferenta (a doua rata) se va achita in ziua prezentarii la curs sau examen.
-   Taxa de participare include: cursul, materialul de curs, taxa de examen, certificatul de absolvire si pauzele de cafea.
Durata: (80 ore) teorie si practica(program flexibil la cerere).
Locatie: Municipiul Targu Mures si Judetul Mures.

Diploma are valabilitate permanenta!!!

        Nu vei pleca doar cu o meserie noua, ci si cu informatii extrem de utile pentru toate domeniile vietii, cu o lista de colegi si chiar prieteni si o mai buna motivare a ta!


IMPORTANT !
         De azi 27.01.2015 gasiti si cererea de inscriere pentru cursul CURS DE FORMARE PROFESIONALA A ADULTILOR, mai jos se descarca de pe blog si se trimite pe e-mailul sus mentionat completat ! 
         Noi va vom contacta telefonic cand vor incepe cursurile si pentru incheierea contractului .

   Cursul se organizeaza in Targu Mures si, dar la cerere il putem organiza si in alte localitati.

       CEI INTERESAT GASITI FORMULAR INSCRIERE CURS FORMATOR  il  PUTETI SALVA .






ATENTIE!!!
        Deoarece punem accent pe invatare, pe dezvoltarea abilitatilor, oferim instrumente moderne si mult know-how, noi, echipa Asociatia” ASINED&NAIART ”Targu Mures  ne dorim ca absolventii nostri sa devina adevarati “alchimisti” in domeniul dezvoltarii personale si profesionale, participarea la curs NU asigura obtinerea certificatului de formator. Consideram ca este responsabilitatea noastra sa formam oameni capabili, buni profesionisti si modele de cariera. In consecinta, vom monitoriza atent, pe intreaga desfasurare a cursului felul in care se implica participantii, vom oferi suport fiecaruia si le vom oferi cadrul propice pentru crestere, dar NU vom face rabat la calitate. Participarea la curs NU presupune in mod obligatoriu obtinerea diplomei de calificare in meseria de formator, ci doar a adeverintei de participare.


Certificatul de absolvire formator si Suplimentul Descriptiv a Certificatului .

In urma absolvirii examinarii finale, dupa 30 de zile de la data examenului final vi se va elibera certificatul de absolvire eliberat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin CNFPA - Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, in care se vor inscrie datele personale, tipul cursului pe care l-ati absolvit si media de absolvire. Certificatul va fi insotit de o anexa, in care sunt inscrise competentele dobandite, in conformitate cu standardul ocupational specific ocupatiei pentru care ati absolvit cursul. Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel national si international, in conformitate cu legislatia in vigoare! 





Va asteptam alaturi de noi sa deveniti traineri – alchimisti de succes!



CURSURI PROFESIONALE 

Pas cu pas catre o cariera de succes!


Calificare/formare profesională

 Asociatia” ASINED&NAIART ”Targu Mures pas cu pas catre o cariera de succes! îşi propune calificarea, perfecţionarea şi dezvoltarea factorului uman şi a fost creat din necesitatea angajaţilor, în special a unor categorii profesionale, de a avea o cât mai aprofundată pregătire profesională, deoarece organizaţiile de instruire profesională existente nu au răspuns tuturor exigenţelor.
Cursurile pe care le organizăm se adresează atât personalului angajat al societăţilor comerciale cât şi persoanelor fizice dornice să urmeze un curs de calificare sau de formare profesională.
Prin formarea profesională societatea noastră dorește stimularea ocupării forței de muncă şi ridicarea nivelului de competențe profesionale în concordanță cu tentințele pieței de muncă şi a cererii angajatorilor.
Participarea la cursuri de formare profesională îți asigură îmbunătățirea competențelor profesionale, indiferent de nivelul de care ai nevoie: inițiere, calificare, recalificare, perfecționare sau specializarea într-un anumit domeniu.

joi, 5 februarie 2015


Ce este formarea profesionala a adultilor?
decertificatesepotobtine?
Scopul si definitia activitatii
Scop :
  • Stimularea ocuparii fortei de munca;
  • Ridicarea nivelului de competenta profesionala;
  • Facilitarea incadrarii in munca in concordanta cu tendintele pietei fortei de munca;
  • Ajustarea cererii si ofertei fortei de munca calificate;
  • Mentinerea si dezvoltarea competentelor profesionale;
  • Stimularea mobilitatii fortei de munca;
  • Sporirea sanselor de (re)integrare pofesionala;
  • Reinsertia unei parti a fortei de munca pe piata profesionala;
  • Cresterea nivelului de pregatire pentru a raspunde nevoilor reale de personal calificat ale agentilor economici.
Definitie :
Formarea profesionala este procedura prin care se asigura cresterea si diversificarea competentelor profesionale, prin initerea, calificarea, recalificarea, perfectionarea si specializarea persoanelor in cautarea unui loc de munca, in vederea realizarii mobilitatii si (re)integrarii acestora pe piata fortei de munca.
Caracteristici
Principalele sub-activitati
  • identificarea nevoilor de formare profesionala;
  • planificarea  activitatii de formare profesionala;
  • evaluarea activitatii de formare profesionala.
Principiile care guverneaza formarea profesionala:
  • legalitate;
  • profesionalism;
  • operativitate;
  • asigurarea egalitatii sanselor pe piata muncii;
  • confidentialitate.

Locul de desfasurare si dotarea necesara
Locul de desfasurare:
  • furnizorii de servicii de formare profesionala autorizati in conditiile legii;
  • sediile  agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca si a municipiului Targu Mures ;
  • alte sedii ale agentilor economici implicati.
Dotarea necesara:
  • sali de curs
  • echipament de instruire
  • mobilier
  • materiale de studiu
  • rechizite
  • materiale pentru activitatea practica
  • echipamente de protectie
  • ateliere
  • instrumente
  • instalatii
  • mijloace audio-vizuale.
Personalul implicat in realizarea activitatii:
  • personalul angajat al furnizorilor de formare profesionala;
  • responsabili de curs;
  • formatori pentru instruire teoretica si practica;
  • directorii executivi ai furnizorilor de formare profesionala.
tipuridecertificatesepot
CE TIPURI DE CALIFICARI PUTETI OBTINE ?

  • În functie de tipul programului si de formele de realizare a formarii profesionale, furnizorul de formare profesionala autorizat poate elibera urmatoarele tipuri de certificate:
  1. certificat de calificare profesionala, pentru cursuri de calificare sau recalificare si pentru programe de formare profesionala prin ucenicie la locul de munca organizate pentru calificarile cuprinse în Nomenclatorul calificarilor pentru care se pot organiza programe de formare profesionala finalizate cu cerificate de calificare;
  1. certificat de absolvire, pentru cursuri si stagii de initiere, cursuri si stagii de perfectionare sau de specializare, precum si pentru programe de formare profesionala prin ucenicie la locul de munca organizate pentru ocupatiile cuprinse în Clasificarea Ocupatiilor din România la grupele majore 3, 4, 5, 6, 7 si 8 .
Certificatele de calificare profesionala si de absolvire poarta antetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si al Ministerului Educatiei si Cercetarii si se elibereaza însotite de o anexa în care se precizeaza competentele profesionale dobândite, sub semnãturã, titularului, pe baza actului de identitate, de cãtre furnizorul de formare profesionalã, dupã cel mult 30 de zile de la promovarea examenului de absolvire. În cazul unor situatii exceptionale, certificatul se elibereazã unei persoane împuternicite, pe bazã de procurã autentificatã de notariat/consulat.

Desprecertificateledecalificareabsolvir

Certificatul de calificare
Certificatele de calificare eliberate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari vor fi acreditate prin Asociatia " ASINED&NAIART "  TARGU MURES si sunt recunoscute la nivel national si in statele membre ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.G. 129/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. Aceste certificate sunt emise de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si se elibereaza persoanelor care au finalizat programe de formare profesionale din urmatoarele categorii:
» Programe de calificare nivel 1;
» Programe de calificare nivel 2;
» Programe de calificare nivel 3.
Certificatul de absolvire
Certificatele de absolvire eliberate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si vor fi acreditate prin Asociatia " ASINED&NAIART " TARGU MURES SI sunt recunoscute la nivel national si in statele membre ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.G. 129/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. Aceste certificate sunt emise de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si se elibereaza persoanelor care au finalizat programe de formare profesionale din urmatoarele categorii:
» Programe de initiere;
» Programe de perfectionare;
» Programe de specializare;
» Competente comune.
Fata certificat de calificare/absolvire contine:
» Seria si numarul certificatului;
» Datele de identificare ale cursantului (nume, prenume, CNP, data nasterii, locul nasterii, parinti);
» Perioada desfasurarii cursului;
» Denumirea cursului;
» Durata cursului;
» Furnizorul de formare profesionala;
» Data promovarii examenului;
» Media promovarii examenului;
» Calificarea obtinuta. 
Suplimentul descriptiv al certificatului contine:
» Tipul certificatului, seria si numarul acestuia;
» Calificare / ocupatia obtinuta si codul Nomenclator / Codul COR al acesteia;
» Denumirea furnizorului de formare care a eliberat certificatul;
» Nivelul de calificare si sistemul de evaluare;
» Baza legala pentru eliberarea certificatului;
» Nivelul studiilor pentru participarea la program;
» Tipul de program de formare si durata acestuia in ore;
» Competentele profesionale dobandite; 
Se semneaza de catre Directorul si secretarul Centrului de formare, precum si de presedintele comisiei de examinare.
Recunoasterea certificatelor de calificare sau absolvire
O.G. 129/2000 este documentul fundamental care reglementeaza formarea profesionala in Romania. Aceasta ordonanta a fost completata prin O.G. 76/2004. Modalitatea de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 129/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, este stipulata in normele metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 129/2000, aprobate prin Ordinul nr. 522/2003. Normele metodologice mai sus mentionate au fost completate si modificate prin Hotararea nr. 1829/2004, pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor.
De asemenea, organizarea activitatii de certificare a formarii profesionale este reglementata prin Metodologia certificarii formarii profesionale a adultilor, aprobata prin ordinul comun al MMSSF (Ordin nr. 201/2003) si MECT (Ordin nr. 5253/2003).
Informatiile despre recunoasterea acestor certificate se regasesc in cadrul Capitolului I – Dispozitii generale, din Metodologia certificarii formarii profesionale a adultilor:
Art. 1 Metodologie de certificare a formarii profesionale a adultilor, denumita în continuare Metodologie, cuprinde procedurile de organizare si desfasurare a examenului de absolvire a programelor de formare profesionala a adultilor precum si modalitatile de eliberare, gestionare si arhivare a certificatelor de calificare si de absolvire cu recunoastere nationala.
(2) Aceasta Metodologie se aplica programelor de formare profesionala organizate de furnizorii de formare profesionala autorizati în conditiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 129/2000, republicata, privind formarea profesionala a adultilor denumita în continuare Ordonanta.
Art. 2 Furnizorul de formare profesionala elibereaza persoanei care a promovat examenul de absolvire a unui program de formare profesionala, urmatorul tip de certificat, dupa caz:
» certificat de calificare profesionala pentru programele de calificare sau recalificare;
» certificat de absolvire pentru programele de initiere, perfectionare, specializare, precum si la absolvirea fiecarui modul, în cazul programelor de formare profesionala structurate pe module..3
Art. 4 (1) Certificatele de calificare profesionala sau de absolvire cu recunoastere nationala se elibereaza însotite de o anexa denumita „Supliment descriptiv al certificatului”, în care se precizeaza competentele profesionale dobândite.
  
 

Acte normative, reglementari, proceduri privind formarea profesionala a adultilor in Romania: